Search
Close this search box.

مشاوره و پشتیبانی ۰۷۱۳۲۳۲۶۰۳۰ | ۰۹۱۷۳۸۲۷۹۲۵

جستجو در فروشگاه
Search
Fillters
Fillters

6 محصولات found

Showing all 6 results

گجت پوشیدنی چیست، انواع گجت های پوشیدنی و کاربرد آن

فناوری پوشیدنی (Wearable Technology) که بیشتر با عنوان “گجت پوشیدنی” نیز شناخته می‌شود، وسیله الکترونیکی است که توسط افراد به منظور ردیابی، تجزیه و تحلیل و انتقال داده‌های شخصی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این فناوری، طیف گسترده‌ای از دستگاه‌های الکترونیکی را که می‌توانند بر روی بدن نصب و پوشیده شوند، شامل می‌شود؛ ازجمله ساعت هوشمند، عینک گوگل، هدست واقعیت مجازی، لباس و جواهرات هوشمند و سایر لوازم جانبی که در صورت استفاده از آن‌ها، قابلیت‌های جذابی را به شما ارائه می‌دهند.گجت های پوشیدنی - گجت مال

ازجمله قابلیت‌هایی که این دستگاه‌های هوشمند دارند، این است که با قرار گرفتن بر روی بدن، می‌توانند داده‌های بیومتریک از ضربان قلب و فشارخون گرفته تا سطح قند خون و الگوهای خواب را از طریق سنسورهایی که به آن مجهز هستند، ردیابی کنند.

اما این که گجت پوشیدنی چیست، چه کاربردی دارد و انواع آن کدام است، ما در این مقاله، هر آنچه که لازم است در مورد فناوری پوشیدنی بدانید را بیان می‌کنیم. همچنین در پایان، آینده گجت های پوشیدنی را بررسی می‌کنیم.

مفهوم گجت‌های پوشیدنی

گجت پوشیدنی به وسایل الکترونیکی اطلاق می‌شود که برای پوشیدن بر روی بدن طراحی شده‌اند. درواقع، ایده اصلی در معرفی گجت های پوشیدنی، فراهم کردن دسترسی آسان‌تر به داده‌های مهم بیولوژیکی، پزشکی و ورزشی برای ایجاد تغییرات مثبت در زندگی روزمره ما بود؛ برای این منظور، گجت‌ها در اشکال مختلف لوازم جانبی، جواهرات، تجهیزات پزشکی و حتی لباس و جلیقه ارائه شدند که در حال حاضر، گجت های پوشیدنی شیائومی، اپل و هواوی از برندهای برتر در این صنعت به شمار می‌آیند.

این پوشیدنی های هوشمند معمولاً از ترکیبی از میکروالکترونیک‌ها، حسگرها، باتری و فناوری‌های ارتباطی تشکیل شده‌اند. جزء میکروالکترونیک در گجت پوشیدنی شامل یک تراشه کامپیوتری کوچک، حافظه و باتری است. همچنین، این گجت‌ها، از حسگرهایی مانند شتاب‌سنج و ژیروسکوپ و مانیتورهای ضربان قلب برای جمع‌آوری داده‌های مربوط به بدن استفاده می‌کنند. سپس این داده‌ها از طریق فناوری‌های ارتباطی مانند بلوتوث یا وایفای به دستگاه‌های دیگر مانند گوشی‌های هوشمند یا رایانه‌ها منتقل می‌شوند.

اکنون که با مفهوم گجت های پوشیدنی چیست به خوبی آشنا شدید، در ادامه، به شرح تاریخچه‌ای از این تکنولوژی های پوشیدنی می‌پردازیم.

تاریخچه گجت‌های پوشیدنی

تاریخچه گجت های پوشیدنی مربوط به دوران باستان می‌شود و منشأ آن را می‌توان با اختراع عینک در قرن سیزدهم جستجو کرد؛ با این حال، تا دهه 1960 بود که گجت پوشیدنی مدرن ظهور کرد و زمینه را برای پیشرفت تکنولوژی های پوشیدنی به معنای واقعی که ما امروزه آن‌ها را می‌شناسیم مهیا کرد.

معرفی ساعت‌های دیجیتال در دهه 1960 و انتشار عکس گجت های پوشیدنی، عصر جدیدی از زمان‌سنجی را به وجود آورد که نشان‌دهنده جهش قابل توجهی در فناوری پوشیدنی برای دسترسی راحت‌تر به زمان بود.

از آن زمان، فناوری پوشیدنی به سرعت به پیشرفت خود ادامه داد و هر سال نوآوری‌ها و قابلیت‌های جدیدی را برای معرفی و خرید گجت پوشیدنی ارائه داد؛ به طوری که امروزه این پوشیدنی های هوشمند از ردیاب‌های تناسب اندام و ساعت‌های هوشمند گرفته تا عینک‌های واقعیت مجازی و لباس‌های هوشمند، به بخش جدایی‌ناپذیری از زندگی روزمره ما تبدیل شده‌اند.

لوازم حانبی - گجت مالانواع گجت‌های پوشیدنی

در سال‌های اخیر، به دلیل پیشرفت فناوری مورد استفاده در تولید انواع گجت پوشیدنی، امکان ساخت دستگاه‌های کوچک‌تر و متنوع‌تری فراهم شده است.

از جمله جدیدترین گجت های پوشیدنی عبارتند از:

عینک هوشمند

مچ‌بند هوشمند

میکروفون یقه‌ای

ساعت‌های هوشمند

هدست‌های هوشمند

دستگاه‌های پوشیدنی ورزشی

هدفون و هندزفری بی‌سیم یا بلوتوثی

سیر تکامل گجت پوشیدنی

  • دهه 1960، ساعت‌های دیجیتال: در این دهه، دستگاه‌های مچ‌بند اولیه مانند ساعت‌های دیجیتال و ماشین‌حساب‌های قابل حمل ظاهر شدند که پتانسیل فناوری پوشیدنی را به نمایش گذاشتند.
  • دهه 1970، ساعت‌های ماشین‌حسابی: ساعت LED Pulsar که توسط شرکت همیلتون به عنوان اولین ساعت دیجیتالی با عملکرد ماشین‌حسابی معرفی شد.
  • دهه 1980، ساعت‌های کامپیوتری: Seiko UC-2000 اولین ساعت مچی کامپیوتری بود که کاربران را قادر می‌ساخت تا مخاطبین خود را ذخیره کنند.
  • 1984، ساعت‌های گام شمار: Casio C-80 اولین ساعت گام شماری بود که به کاربران امکان می‌داد تا تعداد گام‌های پیموده شده خود را ارزیابی کنند و ابزارهای پوشیدنی را به سمت اهداف تناسب اندام سوق دهند.
  • دهه 1990، رایانه‌های پوشیدنی: ساخت نمونه اولیه “WearComp” توسط آزمایشگاه رسانه MIT که یک نمایشگر و سیستم محاسباتی را بر روی سر به نمایش می‌گذاشت و راه را برای فناوری‌های واقعیت مجازی هموار کرد.
  • سال 2010، ساعت‌های هوشمند: Pebble به عنوان یک ساعت قابل تنظیم و سازگار با برنامه، امکان اتصال به تلفن هوشمند را فراهم می‌کرد.
  • سال 2012، واقعیت مجازی: عینک گوگل که تجربیات واقعیت مجازی را با قرار دادن یک صفحه‌نمایش نوری بر روی سر برای دسترسی به اطلاعات به صورت هندزفری ارائه کرد.
  • سال 2020، گجت های پوشیدنی سلامت: اپل واچ با معرفی سری 6 خود، قابلیت اندازه‌گیری سطح اکسیژن خون و ECG را افزایش داد.
  • سال 2022، لباس هوشمند: ادغام حسگرها در لباس‌ها برای نظارت بر علائم حیاتی و وضعیت بدن صورت گرفت.
  • سال 2023، دستگاه‌های رابط عصبی: شرکت‌هایی مانند Neuralink در حال توسعه دستگاه‌های پوشیدنی هستند که برای افزایش توانایی‌های انسان، مستقیماً به مغز متصل می‌شوند.

کاربردهای گجت‌های پوشیدنی

کاربرد گجت های پوشیدنی به دلیل عملکرد ویژه و دسترسی آسانی که برای افراد مهیا می‌کنند، بسیار است. ازجمله کاربردهای پوشیدنی هوشمند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی: گجت های پوشیدنی سلامت می‌توانند علائم حیاتی و معیارهای سلامت و تندرستی افراد را ارزیابی کنند و همچنین، امکان نظارت از راه دور را برای بیمار و مدیریت بهتر مراقبت‌های بهداشتی او فراهم کنند.
  • بهبود عملکرد ورزشی و تناسب اندام: جدیدترین ابزار های پوشیدنی بازار می‌توانند با ارائه اطلاعاتی در مورد فعالیت بدنی، تغذیه و الگوی خواب به کاربران کمک کنند تا تناسب اندام و سلامت خود را بهبود بخشند.

گجت پوشیدنی موبایل و ردیاب‌های تناسب اندام برندهایی مانند Fitbit و Garmin می‌توانند تعداد قدم‌های برداشته شده، کالری سوزانده شده و ضربان قلب افراد را تخمین بزنند و با اتصال به ترازوهای هوشمند از طریق بلوتوث، وزن بدن و درصد چربی آن را ارزیابی کنند.

ورزشکاران همچنین از لباس‌های هوشمند برای به حداکثر رساندن پتانسیل ورزشی خود استفاده می‌کنند؛ زیرا این لباس‌ها از GPS، شتاب‌سنج و حسگرهای زیستی برای اندازه‌گیری مداوم عملکرد ورزشکاران استفاده می‌کنند.

  • بهبود ایمنی در صنایع مختلف: یک گجت پوشیدنی، نقش مهمی در افزایش ایمنی صنایع مختلف مانند ساخت و ساز و معدن می‌تواند داشته باشد. کلاه ایمنی، جلیقه‌های هوشمند یا دستگاه‌های مجهز به فناوری تشخیص سقوط می‌توانند خطرات محیطی را شناسایی کرده و کاربران را از احتمال وقوع آن‌ها آگاه کنند.
  • سرگرمی و بازی: در نهایت، بسیاری از جدیدترین ابزار های پوشیدنی جهان، عناصر گیمیفیکیشن را در خود جای داده‌اند که فعالیت‌های روزمره را به چالش‌های سرگرم کننده تبدیل می‌کنند. همچنین، تجربیات ارائه شده توسط هدست‌های واقعیت مجازی نیز بعد جدیدی از سرگرمی و دنیای بازی را برای افراد با سنین مختلف مهیا کرده‌اند.

آینده گجت های پوشیدنی

گجت پوشیدنی ازجمله دستگاه‌هایی است که روز به روز بر محبوب آن افزوده می‌شود و شیوه زندگی ما در آینده را با تغییراتی مواجه می‌کند.

در حال حاضر، گجت‌هایی مانند ردیاب‌های تناسب اندام، ساعت‌های هوشمند و هدست‌های واقعیت مجازی هستند که بسیاری از مردم از آن‌ها استفاده می‌کنند؛ اما این تنها بخشی از دنیای گجت هوشمند پوشیدنی است و قطعاً با پیشرفت تکنولوژی، شاهد ایده‌های جذاب‌تری از دستگاه‌های هوشمند خواهیم بود.

یکی از این پیشرفت‌های حاصله، عینک اپل یا همان ویژن پرو است. این عینک‌ها، ویژگی خاصی دارند و می‌توانند اطلاعات گوشی شما را درست در مقابل چشمانتان به شما نمایش دهند. علاوه بر این، با استفاده از این عینک‌ها می‌توانید پیام‌ها، ایمیل‌ها، بازی‌ها و موارد دیگر را بدون نگاه کردن به گوشی خود مشاهده کنید.

ویژن پرو عینک اپل - گجت مال

ایده کاربردی دیگر در مورد نحوه تأمین انرژی گجت پوشیدنی است. در حال حاضر، در صورت تمام شدن باتری این گجت‌ها، شما بایستی آن‌ها را به شارژر وصل کنید؛ اما محققان در حال تحقیق بر روی روش‌هایی برای ساخت پوشیدنی های هوشمندی هستند که بتوانند از گرمای بدن، حرکت یا حتی نور خورشید، انرژی خود را تأمین کنند.

از طرف دیگر، شرکت‌هایی مانند گوگل، موجو ویژن (Mojo Vision)، سامسونگ و سونی در این زمینه بسیار فعال بوده و در حال کار بر روی تولید لنزهای هوشمندی هستند که مانند یک مینی کامپیوتر برای چشمان شما عمل می‌کنند. این لنزها می‌توانند اطلاعات لحظه‌ای را به شما نشان دهند و به گوشی هوشمند یا دستگاه‌های دیگر شما متصل شوند.

همچنین پیشرفت‌های باورنکردنی در زمینه گجت پوشیدنی و هوش مصنوعی (AI) نیز صورت گرفته است. دانشمندان در حال توسعه حسگرهایی هستند که می‌توانند روی سر ما قرار بگیرند و از هوش مصنوعی برای کمک به تفکر ما استفاده کنند. برای مثال، فیس‌بوک روی سیستمی کار می‌کند که می‌تواند به شما اجازه دهد تا تنها با فکر کردن، بدون نیاز به استفاده از صفحه‌کلید، در فیس‌بوک تایپ کنید. شرکت ایلان ماسک (Neuralink) همچنین در حال توسعه یک رابط مغز و کامپیوتر برای کمک به افراد مبتلا به آسیب مغزی است.

این‌ها تنها چند نمونه از جدیدترین ابزارهای پوشیدنی دنیا هستند که آینده ما را شکل می‌دهند و به این صورت، مسیر پیشرفت گجت پوشیدنی همچنان ادامه خواهد داشت.

خوش آمدید